Joulureissu part 2: Konstanz

Suuntasimme ennen joulua reissulle Etelä-Saksaan, ihan Sveitsin rajalla sijaitsevaan kaupunkiin nimeltä Konstanz. Paikka ei suomalaisille varmastikaan ole se tutuin mahdollinen, mutta antakaapas kun kerron teille hieman kyseisestä paikasta! Konstanz on niin lähellä Sveitsin rajaa, että voit käytännössä vahingossa köpötellä Sveitsin puolelle Kreuzlingeniin. Kaupunki on Bodenseen eli suomalaisittain Bodenjärven rannalla. Konstanz on Saksan mittakaavassa aika pieni kaupunki, asukkaita siellä on noin 80 000. Siellä on järjestetty kirkolliskokous 1400-luvulla ja itse asiassa toisen maailmansodan aikaan kaupunki on säästynyt pommituksilta koska sitä on luultu osaksi Sveitsiä. Kaupungissa on pari nähtävyyttä ja me kierrettiinkin nuo aikalailla yhdessä päivässä. Bodenseen rannalla on vaikuttava Imperia-patsas, jolla silläkin on mielenkiintoinen merkitys. Imperia kannattelee käsissään alastonta paavia ja ruhtinasta. Tulkitsin itse patsaan symboliikan niin, että Imperialla on todellinen valta, koska hän voimakkaana, seksuaalisena olentona saa mahtimiehet valtaansa. No mutta se historiantunnista, nyt kerron mitä me tehtiin!

Konstanz ennen joulua houkutteli joulumarkkinoiden takia. Mieheni veli siis asuu naisystävänsä kanssa Konstanzissa, joten meillähän oli siellä majapaikka valmiina. Kun tulimme Konstanziin, siellä satoi aivan kaatamalla vettä! Onneksi sää oli muina päivinä meidän puolella ja aurinkokin paistoi. Konstanzissa me lähinnä vain kierreltiin ja ihmeteltiin maisemia. Kävimme Konstanzin katedraalissa ja toivoimme pääsevämme kiipeämään myös katedraalin torniin. No sehän oli suljettu tietenkin talvikuukausina, joten se jäi seuraavaan kertaan. Joulumarkkinoille piti tietenkin heti päästä. Glühwein maistui viileässä ulkoilmassa ihan hullun hyvälle! Joulumarkkinat oli jaettu kahteen osaan, kaupungin puolelle pienemmälle alueelle ja sataman puoleen isommalle. Kun kierreltiin sataman puolella ja käveltiin Bodenseen rantaan leukani loksahti auki kun katsoin järvelle päin.. Lumihuippuiset Alpithan sieltä vastarannalta vilkuttelivat! Itse tykkäsin Konstazin pienistä kaupoista ja putiikeista. Siellä oli vain yksi ostoskeskus joka me sitten viimeisenä päivänä vain käveltiin nopeasti läpi – niitä samoja kauppoja löytyy Suomestakin. Lauantaille meillä olikin ohjelmaa, koska olimme päättäneet lähteä ”pienelle” roadtripille katsomaan jalkapalloa. Kyllähän nyt jalkapallon mahtimaassa täytyy käydä kuningaslajia katsomassa! 😀

Sunnuntaina pitikin sitten keksiä muuta tekemistä kuin pikkuputiikkien kiertämistä, koska kaikki kaupat ovat sunnuntaisin kiinni! Vain kahvilat olivat auki, ja niissä olikin sitten pilvin pimein sakkia. Otimme sitten lauttakyydin Meersburgiin, josta löytyi niin viinitiloja kuin keskiaikainen linnakin. Siitä tarkemmin sitten toisessa postauksessa. Meersburg-vierailun jälkeen menimme Lutherkircheen kuuntelemaan Bachin jouluoratoriota. Oli ihana rauhoittua hetkeksi ja nauttia upeasta musiikista ja kuorolaulusta. Maanantaina olikin sitten aika lähteä iltapäivällä kohti lentokenttää, joten käytimme päivän pakkailuun ja tuliaisten ja joululahjojen ostamiseen. Ostin itselleni vähän luonnonkosmetiikkaa, joka on siis reilusti yli puolet halvempaa kuin Suomessa. Ja valikoima ihan peruskaupoissakin on ihan valtava! Käytin noin 60 euroa ja sain 14 eri tuotetta. Samasta määrästä luonnonkosmetiikkaa olisin pulittanut Suomessa ainakin tuplasti enemmän. Ja nyt jälkikäteen harmittaa, etten hamstrannut kasvorasvoja ja seerumeita enempää..

konstanzer weihnachtsmarkt

konstanz

Konstanz

Konstanzissa voi käydä ihan vain viikonloppureissulla, eikä tuossa kaupungissa nyt sellaista turistinähtävyyttä ole ihan hirveän paljon pidemmäksi aikaa. Toki kesäaikaan kannattaa pyörähtää esimerkiksi Meersburgissa tai tehdä päiväreissu vaikkapa Sveitsin puolelle. Me oltiin reissussa torstaista maanantaihin ja ehdimme tehdä pidemmänkin päiväreissun edemmäs Saksaan, mistä siitäkin on tulossa oma postauksena. Helpoin tapa päästä Konstanziin on lentää Helsingistä Finnairilla Zürichiin ja ottaa lentokentältä suora junayhteys Konstanziin. Toki Saksan puolellekin voi lentää, mutta Zürichin lentokenttä on ehdottomasti lähimpänä ja lentolippujen hinta on aika lailla vakio.

Konstanz oli kyllä ihan mielettömän hieno kaupunki, jonne pitää ehdottomasti päästä kesällä uudelleen. Viinitilat ja lämpimän leuto ilmasto alkoivat houkuttelemaan! Sain nimittäin kuulla, että kesä kestää Konstanzissa käytännössä toukokuusta lokakuuhun. Ainakin näin suomalaisessa mittakaavassa. Voihan se olla, että siinä vaiheessa kun suomalainen vetää shortsit ja t-paidan niskaan paikalliset kulkevat vielä toppatakeissa.. Meitä varoiteltiin, että paikalliset eivät oikein osaa puhua englantia, joten saksaa pitäisi käyttää. Osaan vain auttavasti saksaa, mutta mielestäni englannilla kuitenkin pärjäsi ihan hyvin. Ja vaikkei yhteistä kieltä aina löydykään, niin  kommunikointi silti aina jotenkin onnistuu. Ihmiset ovat sitä paitsi pääsääntöisesti niin ystävällisiä, että pienet kommunikaatio- ja kielivirheet eivät haittaa mitään. Konstanz ja ylipäätään Saksa teki kyllä ison vaikutuksen. Olen siis ennenkin käynyt Saksassa, mutta reissu oli nyt niin onnistunut, että hymy nousee huulille kun sitä miettii. Toki edellisestä Saksan vierailusta on kulunutkin jo kahdeksan vuotta, eli näin vanhempana sitä varmasti arvostaa ihan erilaisia asioita kuin nuorempana. Eli kaiken kaikkiaan vahva suositus Konstanzille, jos haluat rauhallisen, rennon ja kauniin loman.

Onko Konstanz sinulle tuttu vai kuulitko siitä nyt ensimmäisen kerran? Ihanaa loppuviikkoa, seuraavassa postauksessa pureudutaan meidän päiväretkeen jalkapallon merkeissä!

konstanz

Ensimmäisen joulureissupostauksen löydät täältä.1 thought on “Joulureissu part 2: Konstanz”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *