Joulureissu part 3: Frankfurt ja jalkapallo-ottelu

Joulureissuamme varten olimme suunnitelleet, että kun kerran tuonne päin Eurooppa menemme, niin jalkapalloa käymme katsomassa. Alunperin tarkoitus oli käydä Zürichissä katsomassa joku ottelu, mutta mies sitten ehdottikin, että tehtäisiin ”pieni” päiväretki Frankfurtiin katsomaan Bundesliga-ottelua Eintracht Frankfurt – FC Schalke 04. Miksi juuri tuonne? No Schalke on miehen suosikkijoukkue ja onhan sitä itselläkin tullut muutama peli tässä reilun kuuden vuoden aikana katsottua.. Olin vaan että no hitto miksei ja sittenpä oltiinkin jo ostamassa ottelulippuja!

Ihan lyhyt tuo päiväretki ei tosiaan ollut, sillä edessä oli reilu neljä tuntia junassa istumista, YHTEEN SUUNTAAN. Herättiin Konstanzissa kuuden aikoihin ja jo seitsemän jälkeen istuimme junassa. Olin niin innoissani pelistä, että edes surkeat yöunet eivät haitanneet. Puolenpäivän aikaan saavuimme Frankfurt Am Mainiin, Saksan finanssialan keskukseen. Jo juna-asemalla törmäsimme ison kaupungin meininkiin. Meitä oli nimittäin vastassa hirveä läjä mellakkavarusteisiin pukeutuneita poliiseja. Mietittiin, että eihän nyt hitossa sen matsin takia täällä tällaista kasaa poliiseja ole! No ei ollutkaan. Keskustassa oli meneillään joku Palestiina-mielenosoitus. Etsimme heti kivannäköisen kahvilan, koska emme olleet vielä saaneet aamukahvia. Siinä sitten istuttiin nauttien kahvista ja herkuista kun vieressä kadulla seisoskeli kymmenkunta mellakkapoliisia. Sivuhuomiona muuten, että saksalaiset poliisit olivat paljon söpömpiä kuin suomalaiset..

FrankfurtFrankfurt Frankfurt

Frankfurt tuntui isolta kaupungilta ja syystäkin, sillä kaupungissa on 733 000 asukasta ja metropolialueella noin viisi miljoonaa. Kaupungissa sijaitsee Euroopan keskuspankki, sen lentokenttä on Euroopan kolmanneksi vilkkain ja päärautatieasema Saksan toiseksi suurin. Kaupunki on siis iso, ei pelkästään asukasmäärältään mitattuna. Kaupungin isoin jalkapallojoukkue on siis Eintracht Frankfurt. Erityiseksi tuon joukkueen tekee heidän suomalainen maalivahtinsa, Lucas Hradecký! Oli myös tuon takia hauska päästä juuri tähän otteluun.

Jalkapallostadion oli onneksi todella lähellä keskustaa, ja pääsimmekin sinne näppärästi raitiovaunulla. Stadionin läheisyyteen saavuttuamme mun piti tietenkin saada ostaa joku huivi muistoksi ottelusta ja pitihän sitä hakea oluet stadionin ulkopuolella kojulta. Ihan vaan sen takia, koska se on sallittua! Jopa ottelun aikana olisi saanut ostettua olutta. Hämmentävää näin suomalaisin silmin. Turvatarkastukset sujuivat tosi nopeasti, mutta silti meille tuli vähän kiire. Ei olisi kyllä yhtään myöhemmin voinut lähteä stadionille, ei me kauaa ehditty istumaan kun peli jo starttasikin. Vasta stadionille saavuttua sitä tajuaa, miten isoja yleisömääriä tuollaiset paikat ja tapahtumat vetää! Tuonne stadionille mahtuu yli 50 000 katsojaa, eikä tuolla kyllä kauheasti näkynyt tyhjiä paikkoja.

No millainen itse peli sitten oli? Jos yhdellä sanalla pitäisi sitä kuvailla, niin se olisi viihdyttävä. Schalkella oli useampi hyvä paikka, mutta Hradecký teki pari huikeaa torjuntaa. Frankfurt karkasi johtoon jo ensimmäisen minuutin aikana ja me jo mietittiin, että tässäkö tämä oli. Viimeistään toisen puoliajan alussa 2-0 maalin tultua toivo alkoi hiipumaan.. Mutta eipäs kannattanut luovuttaa! Schalken fanit kannustivat karsinassaan hullun lailla joukkuettaan koko pelin ja viimeisellä kymmenminuuttisella Schalke tekikin kavennuksen. Ja uskokaa tai älkää, mutta ihan tasan viimeisellä peliminuutilla (90+5) Schalke tuli tasoihin. Voin kertoa, että se huudon määrä mikä musta lähti yllätti ihan itsenikin! Löin toisen jalan pohkeen todella kovaa omaan penkkiini ja toisen jalan polven edessä olevan penkkiin. Siinä adrenaliinipyrähdyksessä en välittänyt kivusta, mutta voi luoja millainen mustelma mulle tuli! Sellainen kaunis tummanvioletti, kokoa appelsiini. Ihan sama oikeasti vaikka tulikin vähän taisteluhaavoja, koska ne ”voiton”juhlat oli mahtavat. Se tasapeli nimittäin tuntui voitolta, koska tasoitus tuli niin myöhään. Frankfurtin kannattajat katsoivat mua paheksuen ja katsomosta lensi kaljaa, mutta oli kyllä ihan huikeaa! Oli muuten hassua kun mun vieressä istui noin kuusikymppinen herra joka selkeästi oli Frankfurtin kannattaja. Hän kyräili (ainakin näin me ymmärrettiin) meille hyvällä hengellä saksaksi pelin aikana ja tuuppikin muutamaan kertaan kun Frankfurtin maalivahti teki näitä hienoja torjuntojaan. Nauroi vielä paskaisesti päälle. Hauska herra!

Vaikkei seuraisikaan jalkapalloa tai olisi kiinnostunut tietystä joukkueesta, tuollainen kokemus jää takuuvarmasti kenen tahansa mieleen. Ja ainahan voi (ainakin Saksassa) vaan juoda kaljaa ja nauttia hyvästä tunnelmasta. Pelin jälkeen me sitten lähdettiin saman tien rautatieasemalle ja sieltä kohti Konstanzia. Toiset neljä tuntia oli matkustamista edessä ja Konstanzissa petiin päästyä ei unta tarvinnut houkutella. Hymy tulee huulille kun tätä kirjoitan, sillä tuo päivä oli ehdottomasti yksi elämäni ikimuistoisimmista.

Seuraavaksi tuleekin sitten postaussarjan viimeinen osa Meersburgista. Palataan siis pian asiaan!

FrankfurtEintracht Frankfurt - FC Schalke    FrankfurtFrankfurt

Aiemmat joulureissupostaukseni Zürichistä ja Konstanzista.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *