Joulureissu part 4: Keskiaikainen kaupunki Meersburg

Meersburg

Meersburg

MeersburgReissumme toiseksi viimeisenä päivänä suuntasimme pikavisiitille järven yli keskiaikaiseen kaupunkiin Meersburgiin. Meersburgissa on noin 5 500 asukasta ja kaupungin tärkeimpiä elinkeinoja turismi. Paikalle saavuttuamme huomasimme, että Meersburg on selvästikin kesäkaupunki, sillä tuolloin järven yli menevällä lautalla oli vain muutama kymmenen ihmistä meidän lisäksi ja kaupungissa näimme ihan muutamia ihmisiä. Vain harva liike piti oviaan auki, mutta oli hauskaa, että usean liikkeen ovessa oli kuitenkin omistajan puhelinnumero, jos sattuisi tarvitsemaan jättimäisen olutkolpakon tai vaikkapa keskiaikaisen neidon asun.

Sää Meersburgissa oli todella kolea, joten ulkona hilluminen ei juurikaan houkutellut. Napsuttelin kuitenkin koko ajan kameralla ja omasta mielestäni reissun onnistuneimmat otokset tulivat juuri Meersburgista. Nyt tietenkin jälkikäteen harmittaa isolta ruudulta katsoessa tietyt kuvat, jotka ottaisin heti uudelleen jos voisin. Onneksi reissuissa tärkeintä on ne muistot ja kuvat vain muistuttelevat niistä hetkistä.

Meersburg

meersburg

 

MeersburgMeersburgin vanha linna, Burg Meersburg, oli kuitenkin auki ja halusimme käydä tutustumassa siihen. Ja jo vain oli tutustumista! Meersburgin linna on vanhin asuttu linna Saksassa. Linnan iästä ei ole päästy täyteen yksimielisyyteen: jonkin teorian mukaan ensimmäiset osat on rakennettu jo 600-luvulla, mutta toisen teorian mukaan 1100-luvulla. Mene ja tiedä, mutta hieno se ainakin oli. Saimme onneksemme englanninkielisen opasvihkosen, josta sai luettua linnan historiaa ja pysymään kartalla, mikä huone oli mitäkin tarkoitusta varten.

Linnan parasta (tai pahinta) antia oli ehdottomasti 28 metriä pitkä kaivo, jonka pohjalle katsominen alkoi huippaamaan.. Tuolla kaivolla turvattiin vedensaanti myös piiritystilanteissa, sillä se yltää alla siintävän Bodensee-järven pinnan korkeudelle. Toinen mielenkiintoinen yksityiskohta oli ”hole of fear”, eli yhdeksän metriä syvä kuilu jonne vangit vietiin. Kuilua ympäröi kaksi metriä paksut seinät. Siellä vangit sitten nääntyivät kuoliaaksi tai harvoissa tapauksissa vapautettiin. Seinällä oli vankien piirroksia ja tekstejä, ja mulla meni kylmät väreet kehossa kun käytiin tuolla. Huhhuh, ihminen on ihmiselle susi. Linnassa oli kierroksen loppupuolella vielä kidutuskammio, mutta sieltä ei saanut ottaa kuvia (tai no, ehdin ottaa pari ennen kuin tajusin, että kuvien ottaminen oli kielletty..). Linnassa oli kammioiden ja kaivojen lisäksi esillä haarniskoja, aseita ja hallitsevien sukujen vaakunoita. Linna oli todella mielenkiintoinen, eikä tuolla ruuhkaa tosiaan ollut. Taisi peräti kaksi seuruetta meidän lisäksi näkyä siellä. Kesällä varmasti on enemmän tungosta.

Nopea vierailumme Meersburgissa menikin oikeastaan tuon linnan koluamiseen, eikä aikaa muuhun jäänyt. Käväistiin vain nopeasti parissa pikkuputiikissa, mutta mitään ostamisen arvoista niistä ei löytynyt. Meersburgissa on toinenkin, uudempi linna, mutta se on kuulema paljon tylsempi kuin tuo vanha linna. Tehtiin siis oikea valinta kun kävimme tuolla vanhassa linnassa. Oltaisiin haluttu kylläkin käydä vielä viinimuseossa, mutta siihen aika ei millään riittänyt. No, ensi kerralla sitten! Haluan kyllä ehdottomasti käydä Meersburgissa uudelleen kesäaikaan. Silloin voisi vierailla jollain viinitilalla (joita näytti Meersburgissa olevan aika monta) ja siellä viinimuseossakin. Jos tuolla suunnalla liikkuu, niin Meersburg on kyllä vierailun arvoinen kohde.

Meersburg

Meersburg

Meersburg

Meersburg

Meersburg

Meersburg

meersburg

Meersburg

Meersburg

Aiemmat reissupostaukset Zürichistä, Konstanzista ja Frankfurtista.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *