Kana-kookoscurry

Muutamia vuosia sitten en syönyt yhtään mausteista ruokaa. Suurinpiirtein joku väkevä Turun sinappikin oli liian tulista mun makuun, puhumattakaan etnisistä ruuista jotka ovat toinen toistaan mausteisempia ja tulisempia. Jostain syystä rohkaistuin vain joskus kokeilemaan miedosti mausteista ruokaa, siitä siirryin sitten tulisempiin ja voimakkaampiin ruokiin. En tosiaan vieläkään kykene syömään hikoilematta jalapeñoja tai oikeasti nauttimaan TODELLA tulisesta ruuasta, mutta edistystä on tapahtunut!

Tämä kana-kookoscurry on miedon mausteinen, joka on täydellistä itse paistetun naanleivän kanssa. Ja on muuten helppo tehdä! Mausteiden määrät ovat suuntaa-antavia, eli jos haluat miedompaa, niin laita vähemmän mausteita ja niin edelleen. Jos haluat tulisempaa currya, niin kokeile ihmeessä lisätä hieman chilijauhetta tai chilipalkoja sekaan. Inkivääri on yksi suosikkimausteistani: se toimii niin ruuanlaitossa kuin leivonnassakin. Omasta jääkaapistani löytyy useimmiten inkivääritahnatuubi tai -purkki, mutta jos ennemmin kuorit ja hienonnat inkiväärin itse, niin sekin käy tähän reseptiin.

Teen itse naanleivän ja curryn samaan aikaan. Eli kun naanleipä kohoaa, alan tekemään currya. Kun curry hautuu pannulla, naanleipä on näppärä paistaa siinä sivussa. Curry valmistuu melko nopeasti, joten toki naanleivän voi tehdä jo valmiiksi ja kääriä sitten folioon odottamaan. Naanleipiä kannattaa tehdä 3-4 ruokailijaa kohti. Ovat nimittäin niin hyviä, että meillä ne ainakin tekevät todella hyvin kauppansa. Jos lasket pakkomielteisesti kaloreita, niin naanleipä ei ehkä sovi siihen kuvioon: taikinaan tulee voita ja leivät voidellaan vielä paistamisen jälkeen. Mun käyttämän Valion naanleivän ohjeen löydät täältä.

Kana-kookoscurry (2-3 annosta)

0,5 – 1 rkl curryjauhetta
Öljyä paistamiseen
300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
2 rkl inkivääriä
2 valkosipulinkynttä puristettuna
1 keltainen paprika
2 dl kookosmaitoa

Laita öljy lämpenemään pannulle. Kun öljy on kuumaa, lisää curryjauhe ja sekoita sitä hetki. Lisää kana, inkivääri ja valkosipuli ja paista kypsäksi. Alenna lämpöä pari pykälää ja lisää paprika. Kääntele vielä hetki niin, että paprika ottaa hieman väriä. Lisää kookosmaito ja hauduta kunnes kookosmaito imeytyy ja keittyy hieman kasaan.

Nauti curry naanleivän tai vaihtoehtoisesti riisin kanssa. Curry lämmittää mukavasti ja avaa tukkoisen nenän!



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *