Mikä on minulle elämässä tärkeää?

Mun mielestä jokaisen pitäisi välillä pysähtyä ja miettiä, mikä elämässä on oikeasti tärkeää. Elämässä on vähäpätöisiä asioita, mutta useimmiten ne vähäpätöiset asiat on niitä, jotka stressaa kaikista eniten. Vähäpätöisenä asiana pidän esimerkiksi rahaa. Raha mahdollistaa paljon asioita, mutta se yksinään ei tuo onnea. Paitsi jos sitä rahaa on aaaivan luvattoman paljon ja pystyt tekemään sillä paljon hyvää muille ihmisille. Silloin se raha voi tuoda onnen.

Mutta mitkä asiat ovat sitten minulle tärkeitä?

Terveys

Tää on se klassinen asia mistä jokainen toitottaa olevansa kiitollinen ja mitä jokainen pitää tosi tärkeänä. Ja silti se unohdetaan ihan liian usein ja sitä laiminlyödään todella paljon. Fyysinen terveys on ihan mielettömän tärkeää, koska eihän nyt rikkinäisellä kropalla välttämättä pysty tekemään kaikkea. Rikkinäinen kroppa ei yksinkertaisesti jaksa. Ei ole ollenkaan tavatonta, että terveyttä osaa arvostaa vain silloin, kun se on vakaalaudalla tai pahimmassa tapauksessa jo mennyttä. Mulla on kyllä itsellä usein migreenikohtauksen (esimerkiksi tän) jälkeen aika kiitollinen olo siitä, ettei päähän koske. Mulle fyysistä terveyttä vielä tärkeämpi on kuitenkin mielenterveys ja henkinen hyvinvointi. Olen ollut liian monesti henkisen jaksamisen äärirajoilla ja kun sieltä on päässyt takaisin kuivalle maalle, ei halua koskaan palata takaisin. Jos mieli on rikki, mikään elämässä ei oikein toimi. Mulle henkinen hyvinvointi on niin tärkeää, ja listan seuraavat asiat tukevatkin juuri tätä.

Läheiset

Rakkaat ihmiset ovat läsnä vaikkeivat olisikaan fyysisesti samalla paikkakunnalla tai edes samassa maassa. Läheiset ihmiset vaan ovat niitä joihin voi luottaa kun asiat menee pieleen. Ja niihin voi luottaa myös 99% muusta ajasta kun kaikki asiat on tosi hyvin. Viimeisen vuoden aikana mun suhde etenkin mun siskoon on vahvistunut entisestään. Me kinastellaan ja riidellään tosi paljon, mutta sillon kun ei riidellä niin ai että meillä on hauskaa! Yhden jos toisenkin kerran muilta vaan on tullut kommenttia, että voisitteko olla jo vähän hiljempaa. Yleensä tää kommentoija on meidän äiti. Hah, ilonpilaaja!

Luonto

Tällaiselle ituhipille luonto on tärkeyslistalla todella korkealla. Luonto jo pelkästään käsitteenä on mulle todella tärkeä ja haluan omilla, ehkä pienilläkin, toimilla edistää sen hyvinvointia, monimuotoisuutta ja voimaa. Mutta se fiilis kun pääsee luonnon helmaan, ihan jo pelkästään vaikkapa pikkumetsään kaupungin laidalle, on ihan käsittämättömän voimaannuttava. Mun mielestä ihan jokaisen stressin tai vaikean elämäntilanteen kanssa kamppailevan pitäisi marssia jonnekin metsään ja kävellä tai ihan vaan vaikka seisoa siellä. Voin kertoa omakohtaisesta kokemuksesta, että kyllä muuten ongelmat ratkeavat tai ainakin tuntuvat huomattavasti pienemmiltä siellä.

Oma aika

Niin paljon kuin mä rakastankin mun läheisiä, niin arvostan mä myös omaa seuraani. Siispä mulle on todella tärkeää saada myös sitä omaa aikaa. Ihan vaan vaikken tekisikään mitään ihmeellistä. Joskus on kiva ihan vaan olla, tekemättä mitään, ihan itsekseen. Sitten on taas ihanaa sosiaalistua ja höpötellä, kun on saanut latailla vähän akkuja.

Mielikuvitus ja kyky unelmoida

Mulla on ollut aina todella vilkas mielikuvitus. Luin varsinkin lapsena ja nuorena paljon kirjoja ja uppouduin etenkin fantasiakirjoihin ja -elokuviin hullun lailla. Näen lisäksi paljon unia, joten mun mielikuvitus on muotoutunut vuosien mittaan todella paljon. Näen edelleen todella paljon action-unia, jossa saatan seikkailla täysin eri maailmassa. Vielä näin 27-vuotiaanakin mulla on mielikuvitusta ja kyky unelmoida. Laitan joskus vain silmät kiinni ja kuljetan itseni toiseen maailmaan. Se auttaa joskus myös nukahtamaan tai muuten vain levähtämään vaikka vain hetken. Unelmat ja haaveet ovat myös arjessa todella iso voimavara: jos ei oikein meinaa jaksaa, niin unelmat auttavat, oli se sitten iso tai pienikin unelma.

Mikä on sulle tärkeää ja osaatko olla kiitollinen niistä asioista?Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *