Raikas appelsiinijuustokakku

raikas appelsiinijuustokakku

raikas appelsiinijuustokakku

Minulle on käynyt usein niin, että tykästyn johonkin leivonnaiseen jonka reseptin olen vain jostain internetin syövereistä löytänyt. Sitten kun koitan uudelleen löytää sen samaisen reseptin, niin eihän sitä enää löydy mistään! Tämä raikas appelsiinijuustokakku on juuri tuollaisen unohduksen tulos: kun en löytänyt enää hyväksi havaittua reseptiä, päätin kehitellä sellaisen itse. Halusin tehdä kakusta raikkaan: siksi ohjeessa ei ole kuohu- tai vispikermaa, vaan ilmavuus tulee sveitsiläisestä marengista. Turkkilainen jogurtti tuo pienen happamuuden kakkuun ja appelsiinituorejuusto antaa täyteläisen maun.

Kakku on melko simppeli tehdä, mutta vaatii keskittymistä. Kakun pohjana on sveitsiläinen marenki, eli kananmunan valkuainen ja sokeri kuumennetaan vesihauteessa. Valkuaisten käsittelyssä tärkeintä on, että joukossa ei ole yhtään keltuaista. Jos joukossa on pienikin tippa keltuaista, siitä ei tule kovaa vaahtoa. Lisäksi vatkauskulhon on oltava puhdas ja kuiva. Itse suosin metallikulhoa, muoviseen voi helpommin jäädä esimerkiksi rasvaa. Turhaan tämän kakun tekemistä tai yleensäkään marenkia ei kannata pelätä: jos homma menee vituralleen, niin aina voi tehdä uudelleen! Kakun hyytyminen ottaa oman aikansa, eli kannattaa tehdä kakku tarjoilua edeltävänä päivänä. Näin se on varmasti hyytynyt ja maut ovat ehtineet tasaantua. Olen tehnyt appelsiinijuustokakun 18cm:n irtopohjavuokaan, eli tällä ohjeella saat hieman tavallista pienemmän kakun. Jos kotoa löytyy vain isompi kakkuvuoka ja syöjiä on paljon, suosittelen tuplaamaan reseptin raaka-aineet.

Raikas appelsiinijuustokakku

Pohja

5 digestivekeksiä
25 g voita

Täyte

2 munan valkuaista
0,5 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
1 ptk/200 g appelsiinituorejuustoa
1 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl appelsiinimehua tai vettä
2 liivatelehteä

Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita keskenään ja painele seos leivinpaperoituun irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin odottamaan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Laita valkuaiset ja sokerit metallikulhoon ja kulho vesihauteeseen. Sekoita vispilällä kunnes sokeri on sulanut. Voit ottaa hieman seosta sormien väliin: jos sokerin kiteitä ei tunnu, on seos valmis. Varo ettet polta sormiasi! Nosta kulho pois vesihauteesta ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos jäähtyy ja siitä tulee kovaa, kiiltävää marenkivaahtoa. Tähän voi mennä vatkaimesta riippuen jopa 10 minuuttia. Notkista tuorejuusto ja lisää se sitten turkkilaisen jogurtin kanssa marenkiin. Sekoita varoen, mutta riittävän napakasti, että saat tasaisen seoksen. Kuumenna appelsiinimehu tai vesi lähes kiehuvaksi. Puristele liivatelehdistä ylimääräiset vedet ja lisää liivate kuumaan nesteeseen. Anna seoksen jäähtyä hetken ja lisää sitten ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan, tasoita pinta ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa. Kakku kannattaa koristella vasta juuri ennen tarjoilua. Voit koristella kakun esimerkiksi keksinmuruilla tai appelsiinilohkoilla. Koristelussa vain mielikuvituksesi on rajana!

Tämä ihanan keväinen ja raikas appelsiinijuustokakku sopii erinomaisesti pääsiäispöytään ja on sopivan raikas tuhdinkin aterian jälkeen. Ihanaa pääsiäistä, muistakaa syödä hyvin ja rentoutua!

raikas appelsiinijuustokakku

raikas appelsiinijuustokakku

raikas appelsiinijuustokakku

raikas appelsiinijuustokakku



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *