Suklaa-kookos kuppikakut

Suklaa-kookos kuppikakut

suklaa-kookos kuppikakutsuklaa-kookos kuppikakut

Olen aivan hulluna kookokseen ja varsinkin suklaan kanssa se toimii aina yhtä hyvin! En kuitenkaan halua aina aivan överiä kookoksen makua leivoksiin, joten näissä kookos maistuu vienosti ihanan täyteläisen suklaan kanssa. Nämä suklaa-kookos kuppikakut saivat mun työpaikalla lämpimän vastaanoton, eli resepti on testattu ja hyväksi havaittu jonkun muunkin kuin minun mielestä. 😀 Mielestäni nämä on äärimmäisen helppo tehdä, koska pohjankin ainekset vain sekoitetaan yhteen. Yleiskone on kuorrutteen osalta helpottanut elämää, koska sillä saa oikeasti vatkattua voikreemin todella vaaleaksi.

Kuppikakkujen pohja on suklaisen kookoksinen. Kookosta siinä on sekä kerman että hiutaleiden muodossa. Kuorrutteena on kevyen ilmavaksi vatkattu voikreemi, johon lisäilin sitten jokseenkin summittaisen määrän kookoskermaa. Määrät tuohon kuorrutteeseen ovat siis arvioita, koska se määrä riippuu niin siitä, miten kookoksisen kuorrutteesta haluaa. Kookoskermoja on hyvin erilaisia ja koostumukset niissä vaihtelee. Tykkään itse Karan kookoskermasta. Se on siis tetratavaraa, ei tölkissä. Koostumus on loistava just näihin kuppikakkuihin, koska taikinaan lorauttaessa kerma on nestemäistä. Kun tetran laittaa jääkaappiin odottelemaan kuorrutetta, kookoskerma hieman ”jankkiintuu” (hyvää suomea, eikö?) ja siitä tuleekin ikään kuin murumaista! Silloin se sopii täydellisesti kuorrutteeseen ja sitä voi lisätä ilman että kreemistä tulee liian löllöä ja juoksevaa.

Tässäpä siis mun suklaa-kookos kuppikakut, olkaa hyvä!

Suklaa-kookos kuppikakut n. 16 kpl

Pohja
100 g voita
2,5 dl sokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria/0,5 tl vaniljajauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
0,5 dl kookoshiutaleita
100 g tummaa suklaata
1 dl kookoskermaa

Kuorrute
50 g voita
2,5-3 dl tomusokeria
0,5 tl vaniljajauhetta
1 dl kookoskermaa

Koristeeksi
Kookoslastuja
Suklaaraitoja

Sulata voi niin, että se pehmenee, mutta ei ole täysin nestemäistä. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Rouhi suklaa melko hienoksi. Sekoita kaakao, vanilja, leivinjauhe, suola ja vehnäjauhot keskenään. Sekoita pehmeän voin joukkoon sokeri, munat ja kookoskerma. Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää viimeisenä suklaarouhe ja kookoshiutaleet. Jos taikina on liian paksua, voit lisätä vielä hieman kookoskermaa. Jaa muffinssivuokiin ja paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Kokeile tikulla pohjan kypsyys, eli jos tikkuun ei tartu taikinaa, pohja on kypsä. Anna pohjien jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.

Nosta kuorrutteen voi huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kuorrutteen tekemistä. Valmista kuorrute vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri todella vaaleaksi vaahdoksi. Yleiskoneella tämä käy todella näppärästi, mutta pelkällä sähkövatkaimella tähän menee kyllä hetki. Kärsivällisyyttä siis! Voikreemistä kannattaa tehdä mahdollisimman vaaleaa, eli siis lähestulkoon kirkkaan valkoista, koska silloin se ei ole niin tuhtia ja no, voin makuista. Tomusokerin määrää voit säädellä: jos kookoskerma on nestemäistä, tomusokeria kannattaa laittaa enemmän. Kun olet vatkannut sokerin ja voin, lisää lopuksi kookoskerma ja sekoita vielä kunnolla sekaisin (yleiskoneella minuutti kaks). Tässä vaiheessa kannattaa vielä testata kuorrutteen koostumus, eli lisää sitten vielä tarvittaessa tomusokeria jos kuorrute on liian löysää ja kookoskermaa jos kuorrute on liian jäykkää. Kuorrutteen pitäisi olla helposti pursotettavaa. Pursota kuppikakut haluamallasi tyylillä. Koristele suklaaraidoilla ja vaikkapa kookoslastuilla.

suklaa-kookos kuppikakut   suklaa-kookos kuppikakutsuklaa-kookos kuppikakut



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *