Suklaa-kookospallot

suklaa-kookospallot suklaa-kookospallot suklaa-kookospallot

Rakastan suklaan ja kookoksen yhdistelmää. Nämä suklaa-kookospallot ovat yhden extempore-kokeilun onnistunut tulos. Ohje lähti alunperin siitä, kun tein joskus herkkuja valmistujaisiini. Kuten aina, aloin panikoimaan, että riittääköhän nää herkut varmasti. No riittivät, ja niitä jäi rutkasti myös yli. 😀 Mulla oli siis jäänyt leivonnasta sokerikakkupohjaa yli, jääkaapissa vajaa purkki smetanaa ja tietysti suklaata. Murustelin sitten vain kakkupohjan kulhoon, heitin smetanan perään, hieman kaakaojauhetta. Pyörittelin tahmeasta massasta palloja, lykkäsin jääkaappiin hetkeksi jähmettymään. Sulatin suklaan, kierittelin pallot ensin suklaassa, sitten kookoshiutaleissa. Ja voila, pallerot olivat valmiit!

Vieraille nämä suklaa-kookospallot upposivat, joten jokseenkin oli siis onnistunut kokeilu! Palasin sitten myöhemmin tämän idean pariin ja kehittelin siitä vielä paremman ja maistuvamman. Ja kuinka helppo pallerot onkaan tehdä! Nopea kääretorttupohja, joka murustellaan kulhoon ja heitetään smetanat ja suklaahiput sekaan! Ei ole vaikeaa ja onnistuu varmasti ihan jokaiselta. Taikinan pohjana voi siis käyttää vaikka täytekakkupohjaakin, mutta mielestäni kääretorttupohja on huomattavasti helpompi tehdä. 😀 Puolitin pohjan normaalista kääretorttupohjan määrästä, sitä jäi nimittäin reilusti yli kun testailin reseptiä.

Suklaa-kookospallot 20 kpl

Pohja:

2 kananmunaa
0,75 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,4 dl perunajauhoja
0,5 tl leivinjauhetta

Lisäksi:

60 g smetanaa
0,5 tl vaniljauutetta
200 g tummaa suklaata
100 g kookoshiutaleita

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi huolellisesti (mutta varovasti) sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan tai pienemmälle uunipellille (20-25×30-35 cm) ja paista uunin keskitasossa noin 6 minuuttia. Seuraa paistoa, ettei pohja paistu liikaa. Laita pöydälle leivinpaperi ja sirottele päälle hieman sokeria. Kumoa muutaman minuutin verran jäähtynyt pohja leivinpaperille ja irrota leivinpaperi. Anna jäähtyä.

Rouhi 50 g suklaata hienoksi. Murustele pohja kulhoon. Lisää joukkoon smetana, vaniljauute ja rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi massaksi. Ota noin ruokalusikallisen kokoisia nokareita ja pyörittele palloiksi. Sulata suklaa ja anna sen hieman jäähtyä. Laita kookoshiutaleet esimerkiksi lautaselle. Pyörittele pallot suklaasulassa ja pyöritä niitä sitten hiutaleissa niin, että ne ovat kauttaaltaan kookoksessa. Laita hetkeksi jääkaappiin jähmettymään ja nauti hyvän seuran ja kahvikupin kera!

suklaa-kookospallotsuklaa-kookospallotsuklaa-kookospallot



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *