Suklaa-taatelikakku

suklaa-taatelikakkusuklaa-taatelikakkusuklaa-taatelikakkuTämä suklaa-taatelikakku vie kielen mennessään. En ole leivonnassa missään tapauksessa mikään kohtuudella -ihminen, vaan jos homma tehdään, niin tehdään se kunnolla! Tässä kakussa on suklaata, taateleita, kahvia, voita, neljää eri sokeria.. Tuo kookossokeri on mulle melko uusi tuttavuus ja jos sitä ei sattumoisin kaapista löydy, niin laita sen sijaan ruokokidesokeria tai fariinisokeria.

Suklaa-taatelikakku on takuuvarma joululeivonnainen, jonka voi leipoa hyvissä ajoin ennen joulua. Sen maut nimittäin paranevat joulun pyhien edetessä, joten se kannattaakin tehdä muutama päivä ennen joulua. Valmiin leivonnaisen voi myös pakastaa, kannattaa vain kääriä se tiiviseen pakettiin ettei pääse pakkasessa kuivumaan.

Suklaa-taatelikakku

2 dl vahvaa kahvia
1 pkt kivettömiä taateleita
0,5 dl vettä
100 g voita
100 g tummaa suklaata sulatettuna
50 g kookossokeria
25 g ruokokidesokeria
50 g fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
150 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl kanelia
ripaus kardemummaa
100 g tummaa suklaata rouhittuna

Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Voitele ja jauhoja rengasvuoka. Keitä keskilämmöllä taatelit, vesi ja kahvi kattilassa tasaiseksi seokseksi. Lisää paloiteltu voi, sokerit ja suklaasula, sekoita ja anna jäähtyä. Kun seos on kunnolla jäähtynyt, lisää kananmunat. Sekoita keskenään kuivat aineet suklaata lukuunottamatta ja lisää siivilän läpi taikinaan. Lisää lopuksi suklaarouhe ja sekoita. Laita vuokaan ja paista uunin alaosassa n. 50 min. Kokeile tikulla kypsyys ja kumoa hieman jäähtyneenä.

Voit käyttää mielikuvitusta koristelussa, mutta mielestäni tämä vaatimattoman näköinen kakku on niin herkullinen, ettei se koristeluja kaipaa. Ihanaa joulunodotusta!

suklaa-taatelikakkusuklaa-taatelikakkusuklaa-taatelikakku



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *