Sahramirisotto ja chiliravut

sahramirisotto

sahramirisotto

Tämä sahramirisotto sopii viikonlopun herkutteluun tai arkipäivien piristäjäksi. Annoksen tekemiseen tarvitaan hieman aikaa, mutta risotto on kyllä vaivan arvoinen! Risotto saa kauniin värinsä ja uniikin makunsa maailman kalleimmasta mausteesta, sahramista. Mascarpone-tuorejuusto antaa risottoon kermaista täyteläisyyttä ja valkoviini raikkautta. Itse käytin rapujen marinoimiseen valmiiksi maustettua peperoncino-chiliöljyä. Jos kotoa ei sellaista löydy, voit korvata sen oliiviöljyllä ja chilipalkolla tai -jauheella. Ohjeesta tulee kolme pientä (esimerkiksi alkuruuan kokoista) annosta tai kaksi isoa.

Chilimarinoidut jättiravun pyrstöt

200 g jättiravun pyrstöjä (pakaste)
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
0,5 – 1 dl chiliöljyä

Sahramirisotto

8 dl vettä
1 kanaliemikuutio
25 g voita
0,5 pussia sahramia
1 pieni keltasipuli
2 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
100 g mascarponea

Sulata ravut ohjeen mukaan (noin puoli tuntia kylmässä vedessä). Valuta ravut ja kuivaa ne talouspaperin päällä. Laita ravut kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunamehu, öljy ja puristettu valkosipulinkynsi. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Valmista kanaliemi, eli kiehauta vesi ja lisää liemikuutio. Nosta sivuun odottamaan. Silppua sipuli. Kuumenna voi kattilassa. Kuulota sipuli, sahrami ja riisi. Varo ettei sipulit pala. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää seokseen kanalientä vähän kerrallaan. Keittele risottoa keskilämmöllä ja sekoita seosta lähes koko ajan. Näin risotto saa kermaisen rakenteen. Lisää seokseen valkoviini loppuvaiheessa. Risotto on valmista, kun riisi on pehmeää, mutta siinä on kuitenkin edelleen purutuntumaa. Puuromaista mössöä siitä ei kannata tehdä. Kun riisit ovat kypsyneet, lisää mascarpone ja sekoita risotto tasaiseksi.

Ravut kannattaa paistaa samalla kun risotto keittyy. Paista rapuja kuumalla pannulla noin kaksi minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Yleensä pakasteravut ovat kypsiä, eli periaatteessa niitä ei tarvitse edes paistaa. Tarkista tämä kuitenkin pakkauksesta! Esteettisistä syistä tykkään itse käyttää niitä pannulla jotta ne saavat väriä.

Tarjoa risotto ja ravut tuoreiden yrttien ja sitruunalohkojen kanssa.

sahramirisotto

sahramirisotto

sahramirisotto

sahramirisotto

sahramirisotto



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *