Rohto flunssankarkoitukseen: Sitruuna-inkivääripiirakka

 sitruuna-inkivääripiirakkasitruuna-inkivääripiirakkasitruuna

Hei syksy ja flunssakausi! Tämä ihana sitruunaisen inkiväärinen herkku on t ä y d e l l i n e n flunssapotilaalle tai sitten vain edellä mainittujen raaka-aineiden ystäville. Inkivääri on oikea luonnon ihmerohto: se muun muassa helpottaa tukkoisuutta, kipua ja pahoinvointia. Sitruuna taas auttaa ruuansulatusvaivoihin ja yskään. No, terveelliseksi en voi tätä voita ja sokeria sisältävää herkkua mitenkään haukkua, mutta ei kaikessa tarvitse aina ajatella terveellisyyttä. Mun yksi suosikkielämänohjeista onkin: Syön ja juon mitä haluan, ja kuolen onnellisena merinorsuna! Tällä en mitenkään kannusta ihmisiä elämään epäterveellisesti, mutta liika on liikaa. Niin epäterveellisissä kuin terveellisissäkin elämäntavoissa.

Tämä sitruuna-inkivääripiirakka on oikeasti vahinko-onnistuminen. Alun perin ohjeesta piti tulla rapea pannussa tehty jättikeksi, mutta koostumuksesta tulikin kakkumainen. No, käyhän se näinkin! Harvemmin epäonnistuneesta leipomisyrityksestä saakin kehitettyä aivan uuden reseptin. 😀 Sitruuna-inkivääripiirakka valmistuu näppärästi uuninkestävässä valurautapannussa tai vaihtoehtoisesti irtopohjavuoassa. Pohjasta tulee mukavan rapea, mutta sisus on ihanan mehevä ja pieni inkiväärin jälkipoltto maistuu erinomaisen hyvältä. Jos pidät kevyemmästä inkiväärin mausta, yksi ruokalusikallinen inkivääriä riittää. Jos haluat edellä mainittua jälkipolttoa, niin laita reilummalla kädellä.

Sitruuna-inkivääripiirakka n. 10 palaa

2 sitruunan raastettu kuori
1-2 rkl hienonnettua inkivääriä tai inkivääritahnaa
100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl valkoista sokeria
3,5 dl erikoisvehnäjauhoja
0,5 tl soodaa
ripaus suolaa

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen. Hienonna inkivääri mikäli käytät tuoretta inkivääriä. Sulata voi valurautapannussa miedolla lämmöllä. Siirrä pannu liedeltä ja sekoita joukkoon sitruunan kuoriraaste ja inkivääri. Lisää sokerit ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä noin viiden minuutin ajan. Lisää jäähtyneeseen seokseen kananmuna. Lisää kuivat aineet muutamassa erässä ja sekoita tasaiseksi. Paista toiseksi alimmalla tasolla n. 25 minuuttia kunnes piirakka on saanut vähän väriä pintaan. Nauti piirakka vielä hieman lämpimänä kahvin kanssa. Piirakan voi myös laittaa paloiksi ja tökkästä pakkaseen odottelemaan yllätysvieraita. Nam, nautinnollisia hetkiä sitruuna-inkivääripiirakan parissa!

sitruuna inkiväärisitruunasitruuna-inkivääripiirakkaVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *