Suomessa on parasta

.. puhdas luonto ja raikas ilma. Sitä ihanaa tunnetta, minkä luonnossa liikkumisesta saa, ei voita mikään.

.. perinteet. Linnan juhlat, joulurauhan julistaminen, karjalanpaisti, säästä mariseminen, juhannusruuhkat. Ai että, joidenkin asioiden ei vain tarvitse muuttua.

.. ruoka. Perinneruoka Suomessa on mun mielestä vaan niin sairaan hyvää! Karjalanpiirakat, karjalanpaisti, jauhelihakastike, mustikkapiirakka.. Kyllähän näitä olisi vaikka kuinka paljon lueteltavaksi.

.. vuodenajat. Vaikka kesät on kylmiä ja talvet ainakin täällä Keski-Suomessa yleensä melko vähälumisia, niin silti vuodenajat vaan on kaikki niin ihania. Keväällä kaikki puhkeaa kukkaan (ja koiranpaska haisee), kesällä lähdetään mökille, rannalle ja patikoimaan. Syksyllä on niin ihanan kirpeät ilmat ja luonto näyttää niin kauniilta ja talvessa on tiettyä taianomaisuutta.

.. Kieli. ”Pyörii kuin puolukka pillussa” tai ”Lähti kuin kuppa Töölöstä”. Tarvitseeko tähän muuta lisätä?

.. Ihmiset. Suomalaisten seurassa ollessa on ihan ok olla ihan hiljaa. Ja ne hiljaisuudet eivät ole kiusallisia, ainakaan yleensä.

.. Terveydenhuolto. Vaikka hammaslääkäriaikoja saa odottaa ikuisuuden, lääkärissä käynti on akuutin tilanteen iskiessä oikeasti todella helppoa ja halpaa. Ja kyllähän suunnilleen joka puolella Suomea saa samanlaista hoitoa, eikä tarvitse pelätä, että jossain perähikiällä tehtäisiin hoitovirheitä.

.. Koulu. Onhan tää nyt ihan käsittämätöntä, että edes korkeakoulutuksesta ei tarvitse maksaa. Aloitin syksyllä toisen korkeakoulututkintoni ja senttiäkään en ole kyseiseen opinahjoon joutunut siitä maksamaan, vaan ihan olen vain saanut opiskella.

Suomi on rakas kotimaa, jossa elämä on turvallista ja helppoa. Me voidaan luottaa toisiimme ja siihen, että apua saa silloin kun hätä on suurin. Onnea 100-vuotias Suomi!

suomessa on parastasuomessa on parastasuomessa on parastaVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *