Tikka masala soijarouheella

tikka masala soijarouheella

tikka masala soijarouheella

Löysin joskus muinoin ihanan tikka masalan ohjeen yhdestä blogista ja siitä tuli yksi suosikkiruokiani ikinä. Kerran kauhukseni huomasin, että se resepti (ja blogi) oli kadonnut ja sinne oli mennyt myös se mahtava ohje! No ei auttanut itku markkinoilla – päätin tehdä sitten oman tikka masalan. Ohje on niin nopea ja helppo, että onnistuu varmasti ihan keneltä vaan. Toki jos kastikkeen antaa porista pannussa, niin maut vielä paranevat. Eli tässä siis tikka masala soijarouheella!

Tikka masala soijarouheella

öljyä
puolikas keltasipuli
1 tl kanelia
0,5 – 1 tl chilijauhetta
1 tl valkosipulimurskaa/2 valkosipulin kynttä
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
2 tl garam masalaa
2 tl inkivääriä (murskattua)
200 g paseerattua tomaattia
2,5 – 3 dl kookosmaitoa
1 – 1,5 dl soijarouhetta

Lisäksi:
cashewpähkinöitä
turkkilaista jogurttia

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannussa ja freesaa sipulia ensin hetki niin että sipuli ottaa vähän väriä ja siitä tulee läpikuultavaa. Älä polta! Lisää mausteet ja kääntele vielä hetki. Lisää paseerattu tomaatti ja kuumenna. Anna porista muutama minuutti ja lisää sitten kookosmaito. Kuumenna ja anna porista vähintään pari minuuttia. Tarkista maku. Heitä soijarouhe sekaan, kuumenna ja heitä lautaselle. Voilá, valmista tuli! Ripottele päälle cashewpähkinöitä ja tarjoa turkkilaisen jogurtin ja vaikkapa naanleivän kera.

tikka masala soijarouheella

tikka masala soijarouheella



Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *