Toiminnantäyteinen ja samalla niin rentouttava talvilomani

Pidin talviloman viime viikolla. Ja voi pojat että se tulikin tarpeeseen! Oli ihan mieletön sattuma, että meillä sattui koulussa olemaan juuri silloin innovaatioviikko, jonka aikana ei muuta opetusta ollut. Sain hyväksiluettua edellisistä opinnoista tuon innovaatioviikon, joten olin sitten ihan luvan kanssa joutilaana koulutehtävistä ja töistä! Pakkasimme lauantaina Audin täyteen tavaraa ja suuntasimme kohti Kuhmoa. Piipahdimme matkalla Kuopiossa Ikeassa ja pysähdyimme vielä ennen Kuhmoa Vuokatissa Katinkullan kylpylässä. Kylpylässä lilluminen oli paras mahdollinen startti lomalle, sai kunnon rennon lomamoodin päälle. Kuhmossa asuu niin mun vanhemmat kuin sisaruksetkin, joten reissun aikana sai sitten viettää aikaa heidän kanssaa. Siskon kanssa vietetty aika on erityisen tärkeää mulle ja oltiinkin neljä yötä hänen luona.

Mitä me siellä Kuhmossa sitten tehtiin? Lauantaina oltiin sen verran myöhään perillä, että ilta menikin syödessä ja lautapelejä pelatessa. Sunnuntaina sitten lähinnä lorvailtiin ja pelattiin Mario Kartia. Ihan täysin ei sisällä päivää vietetty, vaan käytiin me hiihtämässä reilun viiden kilsan lenkki. Ei tainnut hiihdosta tulla edelleenkään mun lajia, mutta ihan ok sitä on muutaman vuoden välein kokeilla! Maanantaina kaikkien muiden ollessa töissä käytiin A:n kanssa Sinisellä polulla paistamassa makkaraa. Hämmennyin kovasti siitä, miten siihen Sinisen polun parkkipaikalle ei oltu tehty edes pientä syvennystä mihin olisi voinut jättää auton. Tiellä kulkee kuitenkin jonkin verran rekkoja, joten siihen tien varteen pysäköiminen arvelutti. Ei ilmeisesti kauheasti ole luontopoluilla kävijöitä näin talviaikaan, tai sitten kuhmolaiset olettaa että kaikilla on moottorikelkat? Mene ja tiedä.

Käväistiin sitten myös mun veljen luona. Aika menee kolmen alle 10-vuotiaan penskan kanssa ihan kuin siivillä. Kaivelipas veljen vaimo mun vanhat luistimetkin jostain vintiltä ja sain ne sitten mukaani. Löin tiistaina luistimet jalkaan ekan kerran noin kymmeneen vuoteen. Näytin kuulema Bambilta jäällä, ja oli mulla kyllä sellainen olo itselläkin. Luistelu oli tosin hauskempaa kuin muistin, mutta jalkoja alkoi vain painamaan ihan tajuttoman paljon ehkä vartin jälkeen. Saattoi se jalan kipu johtua kyllä myös siitä, että myöhemmin lääkäri epäili mulla olevan rasitusmurtuma. Eihän se sitten ihmekään jos jalkaa vähän painaa.

Keskiviikkona pakattiin sitten kimpsut ja kampsut ja lähdettiin ajelemaan Joensuuhun, tai tarkemmin Enoon, mökille. Tuo mökkireissu oli meillä koko ajan vähän epävarmaa, koska ei ollut mitään hajua, että onko mökkitietä aurattu. Luntahan niin Kainuussa kuin Pohjois-Karjalassakin on ihan helkkarin paljon, eli jos tietä ei olisi aurattu kertaakaan talven aikana, olisi mökille vajaan kahden kilometrin matka ollut aika tuskaisen pitkä rämpiä. Jännitys mökkitien lähestyessä alkoi olla käsin kosketeltavissa: päästäänkö me sinne vai ei. Jännitys vaihtui riemuksi kun nähtiin, että tietähän on aurattu! Ja vieläpä ihan riittävän lähelle, sillä umpihangessa mönkimistä ei sitten loppujen lopuksi tullut kuin muutama kymmenen metriä. Jipii! Heitettiin osa tavaroista pulkan kyytiin ja rämmittiin mökin pihaan. Lunta, lunta ja vielä kerran lunta. Joka puolella, aivan valtavia määriä. Ensimmäisenä vain mökki lämpeämään ja sitten pakollisten lumitöiden jälkeen käytiin Joensuussa kaupassa. Ei viitsitty ostaa etukäteen mitään ruokia, kun ei tiedetty, päästäänkö me ollenkaan mökille vai pitääkö ajella vain takaisin Jyväskylään.

Pari päivää mökillä hurahti kuin siivillä! Meillä oli kunnon hyggemeiningit: nukuttiin pitkään, ulkoiltiin, lämmitettiin saunaa, tehtiin ruokaa, pelattiin lautapelejä ja oltiin vaan. Sääkin suosi meitä: kun mentiin mökille oli aivan karsea lumimyräkkä, mutta molempina päivinä herättiin kirkkaaseen auringonpaisteeseen. Just kun oltiin lähdössä mökiltä, aurinko menikin pilveen ja lunta alkoi taas satamaan. Oli kyllä kaikin puolin niin ihanan rentouttava talviloma! En stressannut yhtään koulusta ja työhön liittyvä säätäminenkin jäi ihan täysin taka-alalle. Tällä on hyvä painaa kevät taas hommia ja odotella seuraavaa lomaa…Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *